Tovább a tartalomhoz | Ugrás a navigációhoz

Személyes eszközök
Itt vagyunk: Főoldal Bemutatkozás
Bekezdések

Bemutatkozás

Page Ünnepek, hagyományok
Búcsú: Augusztus 15-e, avagy az ehhez közelebb eső vasárnap (Nagyboldogasszony ünnepe templomunk, falunk védőszentjének , Mária mennybemenetelének napja).
Page Gyarmat földrajzi helye
Győr-Moson-Sopron megye délkeleti részén, a Győrt Pápával összekötő 83-as számú főútvonal és a Győr-Szombathely közti vasútvonal mentén helyezkedik el. Győrtől kb. 30 km-re délre, Pápától 15km-re északra található. Földrajzilag a Marcal-medence és a Sokoróaljai-dombvidék találkozásánál fekszik. A település felszíne enyhén dombos, nyugatról keletre fokozatosan emelkedik 120 m-es magasságról 162 m -re.
Page Alapvető adatok
Az állandó lakosok száma 2006-ban 1352 fő. A népesség számának változását vizsgálva megállapítható, hogy a 20-30 évvel előbbi adatokhoz képest igen komoly a csökkenés. Az utóbbi években viszont lelassult.
Page Sportélet
A sportkör labdarúgó szakosztálya a megyei II. osztályban szerepel.
Page Jelen helyzet
A településen jelenleg 1369 fő lakik. Intézményeink óvoda, iskola megfelelő körülmények között működnek. Saját háziorvosi, fogorvosi, védőnői szolgálat biztosítja az egészségügyi ellátást. A község labdarúgó csapata a megyei 2. osztályban játszik. Az aktív keresők bejárnak Győr, Pápa és Tét üzemeibe, illetve a mezőgazdaságből élnek. Kiegészítő keresethez a házi kertekben málna, ribizli, uborka termesztésével és értékesítésével jutnak.
Page Terveink
Terveink között szerepel a helyi úthálózat felújítása (tervek elkészültek), a polgármesteri hivatal épületének felújítása (tervek szintén elkészültek).
Page Gyarmat története
A falut először 1153-ban említették írott források. A falu északi határában haladt el a Győrt Mursellával összekötő római út. A győri káptalan 1268. évi levele szerint királyi buchariusok (pohárnokok) lakták. Egyéb lakosai királyi favágók és szőlőművesek voltak.
Page Közösségi élet
1928-ban alakult a ¨Gyarmati Nemzeti Énekkar¨ néven szereplő férfikar, mely jelenleg is működik ,igaz vegyeskarként. Az énekkar műsorával színesíti a községi ünnepélyeinket, de fellépnek más településeken és külföldön is. Énekkarunk a szlovákiai Bőssel és Pozsonyeprejéssel valamint a lébényi kórussal tart fenn kapcsolatot és találkoznak rendszeresen különböző helyeken.
Folder Látnivalók
 
Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
« 2022. január »
január
HKSzeCsPSzoV
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31